Bachelorfordypning i kroppsøving, idrett, friluftsliv, 30 stp

24.03.2010

• Studieleder

Terje Rønning

Bachelorfordypningen bygger på bachelorforskrift ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Studiet inngår i faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag, og som del av bachelorstudiet i kroppsøving, bachelorstudiet i idrett og bachelorstudiet i friluftsliv ved HiNT.

Årsstudium (60 stp) i idrett, kroppsøving eller friluftsliv.

Læringsutbytte

Studenten

1. Spesialiseringsemne (10 studiepoeng)

I emnet skal studenten tilegne seg kunnskap innenfor ett avgrenset tema knyttet til idrett, kroppsøving eller friluftsliv.

2. Bacheloroppgave (20 studiepoeng)

I emnet skal studenten tilegne seg kunnskap om og innsikt i utviklingsarbeid og forskning innenfor sitt fagområde.

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    KIF340 Spesialiseringsemne 10 10
    KIF350 Bacheloroppgave 20 20
    Sum studiepoeng 30

Organisering og arbeidsformer

Gjennom hele studiet legges det stor vekt på selvstendig arbeid under veiledning.

Vurdering

Hvert emne har en avsluttende vurdering. Emnebeskrivelsene gir detaljert informasjon.

Kompetanse og videre studier

Studiet kan inngå som del av faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag eller i en fri bachelorgrad. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet. Faglærerutdanning eller fri bachelor gir grunnlag for opptak til masterstudiet i kroppsøving ved HiNT.

Andre forhold

Studiet medfører følgende spesielle kostnader:
    deltagelse i ekskursjoner og transportkostnader når undervisning skjer utenfor campus Røstad.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsvaklaring (ved studiestart), midtveisevaluering og sluttevaluering. rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt (revisjon av studieplaner, organisering, undervisnings- og arbeidsformer).