Ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett, 30 stp

24.03.2010

• Studieleder

Terje Rønning

Studiet har primært fokus på ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett (FPI) i et trener- og utøverperspektiv. Studiet skal stimulere til å jobbe selvstendig og kritisk til idrettsfaglige problemstillinger, og det gis mulighet for å spesialisere seg i selvvalgt fordypningsidrett.

Idrett årsstudium eller Kroppsøving årsstudium.

Læringsutbytte

Studenten

Studiet består av 3 emner:

Emner 1. studieår
    SP Høst
    KIF310 Bevegelsesanalyse 10 10
    KIF320 Idrettsfysiologi 10 10
    KIF330 Idrett i skole og samfunn 3 10 10
    Sum studiepoeng 30

Organisering og arbeidsformer

Det legges vekt på en akademisk og forskningsbasert undervisning, og studiet er preget av både en teoretisk og praktisk tilnærming av fagområdene. Studenten stimuleres til å jobbe selvstendig og kritisk til idrettsfaglige problemstillinger generelt, og i valgt fordypningsidrett.

Valgfrihet i studiet og individuelle utdanningsplaner

Emnene i studiene kan tas som frittstående emner eller som ett semesters studier.

Vurdering

Hvert emne har avsluttende vurdering. Emnebeskrivelsene gir detaljert informasjon.

Kompetanse og videre studier

Studiet kan inngå som del av faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag, eller i en fri bachelorgrad. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet. Faglærerutdanning eller fri bachelor gir grunnlag for opptak til masterstudiet i kroppsøving ved HiNT.

Andre forhold

Studiet medfører følgende spesielle kostnader:
    deltagelse i ekskursjoner og transportkostnader når undervisning skjer utenfor campus Røstad.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensors rolle som oppgavekonsulent og utarbeidelse av sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av en gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsavklaring (ved studiestart), midtevaluering og sluttevaluering. Rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt.