Ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett, deltid, 30 stp

27.03.2012

• Studieleder

Terje Rønning

Studiet er lokalisert til Meråker og er et deltidsstudie, tilrettelagt for toppidrettsutøvere - primært innen langrenn og andre utholdenhetsidretter.

Læringsutbytte

KUNNSKAP

FERDIGHETER

GENERELL KOMPETANSE

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    FPI550 Trenerpraksis 5 5
    FPI560 Idrett 15 15
    FPI570 Bevegelsesanalyse 10 10
    Sum studiepoeng 30

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeidet med studiet vil i stor utstrekning innebære spesialisert virksomhet fra emneområdet langrenn. Vitenskapsbaserte basisemner fra bevegelseslære og biomekanikk, fysiologi, sosiologi og psykologi vil utdype det praktiske lærestoffet. Utviklings- og fornyingsoppgaver vil være en viktig del av trenerfunksjonen. Studenten skal møte metodiske, pedagogiske og faglige utfordringer knyttet til utviklingsarbeid i langrenn. De ulike emnene vil inneholde varierte arbeidsformer, alt fra teoretiske gjennomganger, video/dataanalyse, prosjekt, testing og praktisk orienterte treningsøkter. Generelt legges det stor vekt på studentaktive læringsformer og bruk av IKT.

Vurdering

Idrett : Individuell muntlig presentasjon av årsrapport.
    Trenerpraksis: Individuell praksisrapport.
    Bevegelsesanalyse: Individuell oppgave.

Kompetanse og videre studier

Studiet kan inngå som en del av en selvvalgt bachelorgrad, og kan være grunnlag for masterstudiet i kroppsøving ved HiNT. Det kan også være grunnlag for videre studier i idrett/kroppsøving ved andre høgskoler. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet.

Andre forhold

Studentene må regne med utgifter til personlig utstyr for langrenn. Utgifter til ekskursjoner og transport til og fra undervisning dekkes av studentene. Utgifter i studiet og treningsavgift utgjør kr. 10.000,-.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensors rolle som oppgavekonsulent og utarbeidelse av sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av en gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsavklaring (ved studiestart), midtevaluering og sluttevaluering. Rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt.