Fysisk aktivitet og helse, 30 stp

• Studieleder

Terje Rønning

Opptakskrav

1. Årsstudium i friluftsliv, årsstudium i idrett eller årsstudium i kroppsøving.
    2. Fullført førskolelærerutdanning, allmennlærerutdanning, sykepleierutdanning, vernepleierutdanning eller fysioterapiutdanning.

Læringsutbytte

Studenten

Studiet består av tre emner:

Emner 1. studieår
    SP Høst
    KIF210 Helsefremmende og forebyggende arbeid 10 10
    KIF220 Tilrettelegging for fysisk aktivitet og friluftsliv for barn og unge 10 10
    KIF230 Idrett i skole og samfunn 2 10 10
    Sum studiepoeng 30

Organisering og arbeidsformer

Arbeidsformene i studiet er forelesninger, seminarer, egenstudier og fysisk aktivitet i gymsal/svømmehall og friluftsliv i ulike naturtyper.
    Studentene vil få ansvar for gjennomføring av ulike praktisk-metodiske opplegg i tilknytning til barn og unge.

Valgfrihet i studiet og individuelle utdanningsplaner

Emnene i studiet kan tas som frittstående emner eller som ett semesters studier.

Vurdering

Hvert emne har avsluttende vurdering. Emnebeskrivelsene gir detaljert informasjon.

Kompetanse og videre studier

Studiet kan inngå som del av faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag, eller i en fri bachelorgrad. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet.Faglærerutdanning eller fri bachelor gir grunnlag for opptak til masterstudiet i kroppsøving ved HiNT.

Andre forhold

Studiet medfører følgende spesielle kostnader:
    Deltagelse i ekskursjoner og transportkostnader når undervisning skjer utenfor campus Røstad.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensors rolle som oppgavekonsulent og utarbeidet sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsavklaring (ved studiestart), midtevaluering og sluttevaluering. Rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt (revisjon av studieplaner, organisering, undervisnings- og arbeidsformer).