Mat og helse 1, 30 stp

07.03.2013

• Studieleder

Arve Thorshaug

Mat og helse 1 kan inngå som del av grunnskolelærerutdanningen 1 - 7 eller grunnskolelærerutdanningen 5 - 10.

Det kan også være videreutdanningsstudium for lærere på ulike nivå i skoleverket, og for andre som arbeider for en helsefremmende og forebyggende livsstil.

Studieenheten gir et godt grunnlag for undervisning i mat og helse i grunnskolen.

Utdanningsplan for studenter som velger 1.-7. trinn
    1. studieår
    Emne SP Høst Vår
    GLB341 Mat og helse 1 for 1.-7. trinn 30 30

Utdanningsplan for studenter som velger 5.-10. trinn
    1. studieår
    Emne SP Høst Vår
    GLU351 Mat og helse 1 for 5.-10. trinn 30 30
    Sum studiepoeng 30

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeidsformen i studiet skal gi kjennskap til og erfaringer med tilsvarende arbeidsformer i grunnskolen. Gjennom de ulike arbeidsformene vil studentene få erfaringer med forskjellige måter å tilrettelegge fagstoffet på. Sentrale arbeidsformer i emnet er individuelt arbeid, gruppearbeid, forelesninger, selvstudium og praktisk kjøkkenarbeid. Studiet støttes med veiledning individuelt og i grupper, og bruk av studiestøtteprogrammet Fronter.

Praksis:
    Studenter som går 4. studieår i grunnskolelærerutdanning, skal ha veiledet praksis i samsvar med fagplan for praksisopplæring. Andre studenter skal gjennomføre praksisrelatert arbeid.