Nord Universitet

Nord Universitet

Mat og helse 1, 30 stp, videreutdanning

Food and health 1

Fakta

  • Dato for godkjenning

    03.02.2012

  • Gjelder for studenter tatt opp studieåret

    2013/2014

  • Studiepoeng

    30 studiepoeng

  • Studieleder

    Arve Thorshaug

    Innledning

    Studiet skal gi faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise i mat og helse på grunnskolens 1.-10. trinn. Med hovedvekt på kosthold skal studentene i dette studiet utvikle sin kompetanse slik at de gjennom ulike metodiske tilnærminger vil kunne gjøre barn og unge i stand til å velge en helsefremmende, kulturorientert og forbrukeransvarlig atferd.

    Studiet er en del av videreutdanningsprogrammet "Kompetanse for kvalitet", gjennom Utdanningsdirektoratet.

    Opptakskrav

    Bestått lærerutdanning.

    Studiemodell

    Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    MOH510 Mat i et læringsperspektiv 15 15
    MOH520 Mat og fysisk aktivitet i et helseperspektiv 15 15
    Sum studiepoeng 30

    Kompetanse og videre studier

    Mat og helse 1, 30 stp, kan utgjøre første del av et helhetlig tilbud på 60 stp.