Naturfag 1 for 1.-7. trinn, 30 stp, deltid

11.03.2013

• Studieleder

Arve Thorshaug

Studiet kan tas som en del av grunnskolelærerutdanning for 1.-7. trinn. Studiet egner seg også som videreutdanning for lærere som ønsker å styrke kompetansen i naturfag.

Studiet skal gi faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise naturfag på grunnskolens 1. - 7. trinn og omhandler relevante naturfagområder for disse trinnene. Det legges vekt på å utvikle bred naturfaglig kunnskap, og å utvikle kompetanse i å introdusere de yngste elevene for naturfaget. Det å kunne utvikle elevenes sansing, oppdagerglede, undring, naturglede og naturfagspråk, er en vesentlig del av denne kompetansen. Studiet er profesjonsrettet og skal gi grunnlag for å kunne bruke elevaktive læringsformer på ulike læringsarenaer.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og realfagskrav.

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    GLD310 Naturfag 1 for 1.-7. trinn 30 30
    Sum studiepoeng 30

Arbeids- og undervisningsformer

Studiet er samlingsbasert fordelt på 6 samlinger i høst- og vårsemesteret. Det vil bli lagt vekt på varierte arbeidsmåter, spesielt med sikte på å forberede studentene på arbeidsmåter de selv skal praktisere med egne elever. I tillegg til forelesninger vil en derfor legge vekt på studentaktivitet, ekskursjoner, skolerettet laboratoriearbeid, gruppearbeid, individuelle oppgaver, IKT og samtaler/diskusjoner.

Praksis:
    Studenter som går 3. eller 4. studieår i grunnskolelærerutdanning, skal ha veiledet praksis i samsvar med fagplan for praksisopplæring. Andre studenter skal gjennomføre praksisrelatert arbeid.