Pedagogisk utviklingsarbeid, forebygging og tidlig innsats, 30 stp

20.04.2012

• Studieleder

Grethe Eliassen Friedrich

Dette studiet gir grunnleggende kunnskap om risikoutsatte barn med fokus på forebyggende innsatser og tidlig intervensjon. Viktige fokusområder for dette studiet vil være medvirkning, mangfold, barn av rusmisbrukere og/eller psykisk syke, foreldresamarbeid, tverrfaglig samarbeid og observasjon.

Studiet skal også kvalifisere for ledelse av pedagogisk utviklingsarbeid, knyttet til fagfeltet forebygging og tidlig innsats. Studiet vil omhandle ledelse, planlegging, gjennomføring, dokumentering, vurdering og presentering av et utviklingsarbeid.

Studiet er først og fremst en videreutdanning for førskolelærere, men studiet kan også være aktuell for andre med relevant høgskoleutdanning og som er opptatt av et tverrfaglig fokus på samarbeid.

Førskolelærerutdanning eller annen relevant treårig høgskoleutdanning.
    Søkere må kunne knytte seg til en arbeidsplass hvor de har anledning til å gjennomføre et pedagogisk utviklingsarbeid knyttet til fagfeltet tidlig intervensjon og forebyggende innsats.

Læringsutbytte

Etter fullført studie skal studenten:

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    PUB511 Pedagogisk utviklingsarbeid, forebygging og tidlig innsats 30 30
    Sum studiepoeng 30

Arbeids- og undervisningsformer

Studiet legges opp med samlinger, arbeidskrav, oppgaver, veiledning samt praktisk utviklingsarbeid i barnehage eller andre relevante institusjoner.

På samlingene vil det bli benyttet ulike metoder for undervisning. Det blir forelesninger innen aktuelle temaer, studentaktive læringsformer, erfaringsdeling, gruppedrøftinger, praktisk utprøving av ulike metoder, oppgaveløsning etc.

Studentene må benytte HiNTs digitale læringsplattform Fronter.

Valgfrihet i studiet og individuelle utdanningsplaner

Pensum er ca 1900 sider, inkludert selvvalgt pensum på ca 500 sider.

Selvvalgt litteratur skal knyttes til studentenes praktiske utviklingsarbeid.

Lovverk og utredninger kommer i tillegg til pensum.