Uteområdet som læringsarena, 30 stp

14.06.2007

• Studieleder

Arve Thorshaug

Uteområdet som læringsarena (UTOLA) består av to emner som kan gjennomføres enkeltvis.

* USL520 Uteområdet som læringsarena - modul 1, 15 stp
    * USL530 Uteområdet som læringsarena - modul 2, 15 stp

UTOLA - modul 2 bygger ikke på spesielle forkunnskaper og bygger heller ikke på UTOLA - modul 1. Modul 2 er således en selvstendig enhet.

Mål for studiet

Studentene skal tilegne seg teoretiske kunnskaper, men fremfor alt praktiske ferdigheter til å utnytte ulike naturtyper, kulturlandskap og nærmiljø i undervisningen i skolens ulike fag. Studentene skal utvikle evnen til å gi barn gode opplevelser, skape identitet og gjennomføre variert undervisning som øker muligheten for mestring for langt flere barn enn ved tilsvarende undervisning i klasserom. Aktivitetene skal på den annen side gi felles, konkrete erfaringer som basis for undervisningen i de ulike fag i klasserommet. Slik skal studentene bli i stand til å lære elevene å ta vare på natur, miljø og helse.

Utdanningsplan studieåret 2013-14
    1. studieår