Innføring i hundefag, 15 studiepoeng

25.04.2013

• Studieleder

Sonja Ekker

Stortingsmeldingen om dyrevelferd slår fast at kunnskap om dyrs atferd og mentale og fysiske behov skal styrkes gjennom kompetanseøkning. Den nye dyrevelferdsloven og hundeloven følger opp dette med krav om en slik kompetanse hos personer som arbeider med dyr.Dette kurset igangsettes ut fra et behov for en formell kompetanse gjennom høgskolesystemet innenfor aktuelle hundefaglige emner.

Læringsutbytte

Etter å ha gjennomført emnet skal studentene ha nødvendig grunnleggende kompetanse innen biologiske, atferdsmessige og læringsteoretiske fag for å kunne jobbe og drive med hund.

Innhold

Studiet inneholder temaene atferd, velferd, læringsteori, helse, genetikk og ernæring, entreprenørskap, samt lover og forskrifter. Det vil også bli lagt vekt på kildekritikk innafor de ulike tema.

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    HUS900 Innføring i hundefag 15 15
    Sum studiepoeng 15

Arbeids- og undervisningsformer

Studiet er et samlings- og nettbasert studium som går over to semestre med oppstart i høstsemesteret. Undervisninga er organisert i tre samlinger à tre dager, og består av forelesninger, gruppearbeid og to obligatoriske innleveringsoppgaver.

Kompetanse og videre studier

Studiet gir 15 studiepoeng i høgskolesystemet, og kan tas som enkeltstående kurs eller som del av et annet utdanningsløp.

Andre forhold

Studium med en kursavgift