Kommunal økonomi og ledelse, årsstudium

Public Administration, 60 Credits

22.03.2013

• Studieleder

Jørgen Grinde

Offentlig sektor står overfor store utfordringer som krever kompetente ansatte. I framtida vil du finne mange spennende arbeidsoppgaver innen offentlig forvaltning. Ønsker du å jobbe i offentlig sektor, og vil styrke din faglige kompetanse innenfor aktuelle fagområder, er dette studiet noe for deg.

Mål for studiet

Studiet i kommunal økonomi og ledelse har som formål å gi yrkesutdanning som kvalifiserer til krevende stillinger på saksbehandler- og ledernivå i offentlig forvaltning; kommune eller stat.

Læringsutbytte

Kunnskap
    Studenten skal kunne gjøre rede for

Ferdigheter
    Studenten skal kunne

Studenten skal være i stand til

Innhold

Studiet i kommunal økonomi og ledelse skal gi studentene en grunnleggende innsikt i - og kunnskap om - offentlig forvaltning, kommunal tjenesteyting, økonomi og ledelse. Videre skal studiet utvikle studentenes evner til å formulere, strukturere og analysere beslutningsproblemer i tilknytning til politiske, økonomiske og administrative strukturer og prosesser i samfunnet. Gjennom dette vil vi utvikle den enkelte students dyktighet til problemløsning både på selvstendig grunnlag og i samarbeid med andre. Studiet skal også gi helhetsforståelse for de oppgaver og problemløsninger som særpreger offentlig sektor. En forutsetning for dette er at studiet gir en grunnleggende innsikt i politiske, organisasjonsteoretiske, juridiske og økonomiske fagområder.

Utdanningsplan for studiet over ett år
    KOM201 Statsvitenskap 15 15
    KOM301 Offentlig rett 15 15
    KOM321 Personalledelse 15 15
    KOM341 Økonomistyring og inntektssystemet 15 15

Utdanningsplan for studiet over to år.
    KOM201 Statsvitenskap 15 15
    KOM301 Offentlig rett 15 15
    KOM321 Personalledelse 15 15
    KOM341 Økonomistyring og inntektssystemet 15 15

Tilleggsfag
    KOM380 Bacheloroppgave 15 15
    Sum studiepoeng 15

Arbeids- og undervisningsformer

Studiet er samlingsbasert med åtte dagers samlinger over to uker, to i høstsemesteret og to i vårsemesteret. Samlingene er lagt opp som en kombinasjon av tradisjonell undervisning (forelesninger), gruppearbeid og øvinger. HiNT legger stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Mellom samlingene vil det være lagt opp til nettstøtte. I alle fagene skal studentene arbeide med gruppeoppgaver.

Valgfrihet i studiet og individuelle utdanningsplaner

Studiet kan tas som deltidsstudium over 2 år.

Kompetanse og videre studier

Årsstudiet kan kombineres med en rekke andre studier med sikte på å oppnå en bachelorgrad. Studiet kan inngå som en del i grunnlaget for opptak til mastergrad, for eksempel Master of Public Administration (MPA).