Ledelse i skolen, 30 stp

14.06.2013

• Studieleder

Jørgen Grinde

Å lede skole- og oppvekstinstitusjoner er en mangesidig og utfordrende oppgave. Studiet skal bidra til å skape en helhetlig forståelse for skolen som organisasjon, hvordan ulike prosesser, relasjoner, forventninger, aktører og rammeforutsetninger påvirker skolens ledelse, virksomhet og utvikling.

Studiet er erfaringsbasert og er beregnet for de som allerede er ledere eller som ønsker lederoppgaver i skole- og oppvekstinstitusjoner, og andre som av ulike grunner er opptatt av fagområdet og ønsker slik utdanning.

Opptakskrav

Det kreves lærerutdanning, førskolelærerutdanning eller tilsvarende utdanning (min. 180 studiepoeng) og relevant praksis som grunnlag for opptak til studiet.

Læringsutbytte

Studiet skal gi studentene kunnskaper og kompetanse slik at de utvikler sine ferdigheter til:

Studiet består av to emner:

ORGANISASJON OG LEDELSE

SAMFUNNS- OG UTVIKLINGSPERSPEKTIVER

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    LIS511 Organisasjon og ledelse 15 15
    LIS512 Samfunns- og utviklingsperspektiver 15 15
    Sum studiepoeng 30

Arbeids- og undervisningsformer

Studiet gjennomføres i løpet av ett studieår, med ett emne i hvert semester.

Studiet er samlingsbasert og forutsetter arbeid med egne og pålagte studieoppgaver mellom samlingene. Første samling er en todagers samling. De øvrige 7 samlingene er på en dag.

Samlingene er en viktig læringsarena i et praksisnært etter- og videreutdanningsstudium. Derfor er oppmøte på samlingene viktig for læringsutbyttet.

Det legges vekt på varierte arbeidsformer under studiesamlingene. Mellom samlingene gis det ulike oppgaver det skal arbeides med frem til neste samling.

Studiet benytter Fronter som nettstøtte.

Evaluering av studiets innhold, arbeidsformer og pensum gjøres ved slutten av hvert semester.