Offentlig administrasjon og ledelse, årsstudium

Public Administration and Management, 60 Credits

21.03.2013

• Studieleder

Jørgen Grinde

Studiet er et tilbud til personer som ønsker innsikt i ledelse under forhold med stadige og tildels store endringer, slik vi ser det i offentlig sektor. Studiet er definert som videreutdanning for personer med lederoppgaver eller som ønsker lederoppgaver i offentlig virksomhet.

Opptakskrav

Det kreves fullført utdanning på høgskole- eller universitetsnivå av minst to års varighet. Søkere som ikke oppfyller dette kravet kan bli tatt opp på grunnlag av realkompetansevurdering. Søkere med minst tre års yrkeserfaring vil bli foretrukket.

Mål for studiet

Studiet tar sikte på å gi kandidatene solide kunnskaper, ferdigheter og innsikt i ulike sider ved:
    Politikk og forvaltning, organisasjonsteori og organisatoriske utfordringer for offentlig sektor, økonomi (slik som økonomisk styring, nasjonaløkonomi og økonomisk politikk) og ledelse (slik som prosjektledelse, personalledelse og endringsledelse). Teori i kombinasjon med anvendelse på praktiske problemstillinger skal gjøre kandidatene i stand til å ivareta viktige lederoppgaver i framtida. Studiet skal sette studentene bedre i stand til dette på følgende måte:
    - vurdere og forstå hva som virker inn på samspillet mellom
    enkeltindivider, samfunn og organisasjon
    - administrere og lede en organisasjon
    - iverksette analyser, observasjoner og strategier for å bedre,
    forandre og øke organisasjonens effektivitet.

Læringsutbytte

Kunnskaper
    Studenten har grunnleggende kunnskaper om:

Ferdigheter
    Studenten:

Studenten:

Innhold

Studiet er inndelt i større og mindre enheter avhengig av arbeidsmengden etter et normert heltidsstudium på 60 studiepoeng pr. år. Halvparten av studiet omfatter organisasjons- og ledelsesfag. Den andre halvparten består av økonomi- og datafag.

Emner 1. studieår
    SP Høst Vår
    OAL101 Organisasjon og ledelse 12 12
    OAL132 Økonomisk styring 12 12
    OAL151 IT som ledelsesverktøy 6 6
    OAL113 Forvaltning og politikk 12 12
    OAL141 Samfunnsøkonomi 12 12
    OAL120 Prosjektledelse 6 6
    Sum studiepoeng 60

Arbeids- og undervisningsformer

Undervisningen er lagt opp som en kombinasjon av samlinger og internettbasert undervisning. Studiet starter med en obligatorisk samling på 4 dager, der det gis en innføring i sentrale emner og undervisningsopplegg. Utover dette vil det bli arrangert 1 samling à 4 dager og 4 samlinger à 3 dager i løpet av studieåret. Mellom samlingene blir det gitt nettbasert undervisning, med obligatoriske innleveringsoppgaver. Undervisningstilbudet og studiebelastningen for den enkelte student skal med dette tilsvare et fulltidsstudium i løpet av året. Det er imidlertid mulighet til å gjøre individuelle tilpasninger i egen utdanningsplan.

Studieopplegget er under kontinuerlig vurdering, og studentene må være forberedt på endringer. Dette gjelder spesielt faglitteraturen.

Kompetanse og videre studier

De som består eksamen i alle obligatoriske fag vil få karakterutskrift for fullført studium på 60 studiepoeng. Studiet i offentlig administrasjon og ledelse kan inngå med 60 studiepoeng i en bachelorgrad, som forutsetter i alt 180 studiepoeng.

Master of Public Administration (MPA) og Kunnskapsledelse, mastergradstudium (MKL) vil være muligheter for de som ønsker å kunne gå ennå dypere inn i ledelsesutfordringene knyttet til offentlig sektor. Disse masterstudiene tilbys i et samarbeid mellom Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) og Handelshøyskolen i København (CBS).