Årsstudium i mellomledelse - FU kull 2017 HØST

21.08.2017
    Dekan, NSN

2017/2018

Mellomlederen er bindeleddet mellom strategisk og operasjonelt nivå i en bedrift eller organisasjon. Godt fungerende mellomledere er svært viktig for å nå målene til en organisasjon.

Mellomledelse krever mange ulike ferdigheter. Gjennom årsstudiet vil studentene få belyst ledelsesutfordringen gjennom ulike emner som generell ledelse, organisering, prosjektledelse, endringsledelse, strategi, arbeidsrett og praktisk økonomi.

Målgruppe

Studiet retter seg mot personer som allerede er aktive i arbeidslivet og som arbeider som mellomledere eller som ønsker å arbeide med ledelse.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Kunnskap:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:

Studiet er lagt opp med en kombinasjon av nettbaserte forelesninger, individuelt arbeid og gruppearbeid. Nord Universitet legger - i samarbeid med Folkeuniversitetet - stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Dette innebærer bl.a. tett kontakt mellom studenter og faglærere, samt jevnlige tilbakemeldinger og vurderinger av den enkelte student.

Studentenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal vurderes. Det benyttes varierte vurderingsformer tilpasset hvert enkelt emne.

Nord Universitet arbeider kontinuerlig med kvalitetsforbedring av studiene. I dette arbeidet samarbeider Nord universitet og Folkeuniversitetet tett med studentene: ved at studentene deltar i evaluering av såvel de enkelte emner som studiet som helhet. Evaluering i hvert enkelt emne skal skje ved; 1. oppstart av et emne: forventningsavklaring mellom foreleser og studenter, 2. evaluering midtveis i semesteret, 3. sluttevaluering.

Videre studier

Studiet kan innpasses som del av en bachelorutdanning innen økonomi ved Nord universitet.

For semestrene høst 2018 og vår 2019 skal det velges et valgemne på 7,5 studiepoeng i tillegg til det obligatoriske emnet. Aktuelle valgemner er satt opp i en egen studiemodell lengre bak i denne studieplanen.

Emne SP 2017
    ØKO125FU, Praktisk økonomi 7.5 7.5