BirdID Western Palearctic, 60 studiepoeng

02.01.2017
    Dekan, LÆR

2017/2018

Arbeidet med BirdID Western Palearctic har to hovedmål:

Mer informasjon finnes her: www.birdid.no

Studenter som ønsker å delta på samlingene, tas inn i henhold til søkertidspunkt. For å delta på samlingene i BirdID Western Palearctic kreves bestått opptaksprøve. Det vil si at det er oppnådd minimum 24 poeng av 60 mulige for fuglers utseende og 19 poeng av 60 mulige for fuglers lyder. Prøven gjennomføres som web-eksamen.

Studenter som bare ønsker å ta eksamen, tas inn hvis opptakskravet er oppfylt.

FERDIGHETER
    Studenten kan:

KUNNSKAP
    Studenten har kunnskap, som testes ved eksamen, om:

GENERELL KOMPETANSE
    Studenten

WEB-BASERT UNDERVISNING:
    Nettsiden www.birdid.no vil inneholde store mengder bilder og lyder der quiz sammen med bestemmelseslitteratur legger til rette for læring. Nettsiden inneholder BirdIDs fuglebok. Innbyggere i Europa vil få informasjon og fuglenavn på sitt språk.

SAMLINGSBASERT UNDERVISNING:
    Det er tre samlinger studentene kan velge mellom:

VURDERING:
    Eksamen er web-basert.

Nord universitet må godkjenne søknad om å ta eksamen. Etter godkjenning vil det bli sendt ut en link til eksamensmodulen, som gir adgang til å gjennomføre eksamen innen 21 dager. Det gis adgang til å ta eksamen gjennom hele året.

Det vil være mulig å ta ny eksamen etter tre måneder. Beste resultat vil være gjeldende. Eksamensresultatet gis i gradert skala.

Bruk av web-basert trening:

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet sine nettsider.

Internasjonalisering

All informasjon på nettsidene vil være tilgjengelig på over 40 ulike europeiske språk etter hvert som oversetting er utført. Vi forsøker å få til samarbeid med ca 50 europeiske land.
    Hvilke språk og hvilke land vil gå fram av www.birdid.no

Kvalifikasjon/vitnemål

Kompetansen som dokumenteres gjennom BirdID vil være nyttig for alle som ønsker oppgaver med taksering av fugler for ulike oppdragsgivere, og for alle som vil undervise om natur i skolen.

I Norge kan emnene inngå som del av lærerutdanninga eller i en bachelorgrad. Emnene kan godkjennes i oppbygging til en relevant mastergrad.

Det er mulig å gi tilbakemelding til de ansvarlige for nettsiden om de skulle oppdage feil eller ha forslag til forbedringer.

Samlingene evalueres hver dag skriftlig (anonymt) og muntlig.

På samlingene:
    Utgifter til transport, overnatting, adgang og kost må dekkes av hver enkelt student. Kostnadene vil bli forsøkt holdt så lave som mulig.

Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2017
    BID910, Fuglers lyder Western Palearctic 30 x30