Engelsk 1 for 1.-7. trinn, 30 stp, deltid

10.02.2017
    Dekan, LÆR

2017/2018

Denne studieplanen tar utgangspunkt i rammeplan for grunnskolelærerutdanning 1.-7. trinn. Studiet kan tas som en del av grunnskolelærerutdanning for 1.-7.trinn, og egner seg også som videreutdanning for lærere som underviser i barneskolen, men som har færre enn 30 studiepoeng i fagkretsen. Studiet gir en innføring i språkopplæring fagdidaktikk og et rikt og variert utvalg av tekster både til personlig og faglig vekst. Studiet omfatter språkferdighet, fagdidaktikk, litteratur og samfunnskunnskap. Studiet gir innsikt i teori og praktiske metoder innenfor moderne språkopplæring.

Engelsk 1 består av to emner, hver på 15 studiepoeng. Den språklige og didaktiske kompetansen studentene skal nå i løpet av kurset, er resultat av en utvikling gjennom begge emnene.

Lærere i grunnskolen.

Kompetanse til å undervise i grunnskolen.

KUNNSKAP

FERDIGHETER

GENERELL KOMPETANSE

Praksis

Praksis gjennomføres ved at studentene prøver ut undervisningsopplegg i egen klasse. Det er derfor en forutsetning at lærerne har tilgang til egen klasse.

Studiet består av samlinger med innleveringer og arbeid over nett, med Lync og Fronter, mellom samlingene. Studiet er praksisrettet og mye av innholdet er rettet mot praktisk lærerarbeid i klasserommet.

Studiet er samlings- og nettbasert. Det vil bli lagt vekt på studentaktive arbeidsmåter med sikte på å forberede studentene på arbeidsmåter de selv kan praktisere med egne elever. Det vil være tre samlinger hvert semester og hver samling går over to eller tre dager. Læringsplattformen Fronter brukes gjennom hele studiet. Her legges det ut fagstoff, oppgaver leveres og det gis veiledning. I tillegg vil det være Lync-undervisning (lyd og bilde i sanntid). Det er en forutsetning at de som deltar har anledning til å arbeide med elever og undervisning på mellom/ungdomstrinnet i løpet av studiet. I tilknytning til samlingene vil det bli gitt oppgaver som skal gjennomføres på egen arbeidsplass. Oppgavene vil være knyttet til utprøving av undervisningsopplegg.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studenten må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet sine nettsider.

Det må påregnes kostnader til en ukes studieopphold ved Det norske studiesenteret i York, Storbritannia. Studieavgiften i York er i 2016/2017 kr. 2000 per uke. I tillegg kommer utgifter til en halv dags skolebesøk, kr 200, og ekskursjon og museumsbesøk ca kr 500. Overnatting er inkludert i studieavgiften, mens reise til og fra York dekkes av deltaker eller den enkelte skole.

Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2017
    GLD430, Engelsk 1 for 1.-7. trinn, del 1 15 15