Entreprenøriell læring for lærere i naturbruksemner, 7,5 studiepoeng

Dekan, NSN

2016/2017

7.5 studiepoeng

Kurset er et tilbud til lærere innen naturbruksemner. Emnet starter høstsemestret 2016 og avsluttes vårsemestret 2017. Læringsinnhold og kursopplegg er utviklet i samarbeid med representanter for lærere. Kurset har tre samlinger og i hver av samlingene er det tre hovedtema som går igjen i alle samlingene. Disse temaene er:

Studentenes arbeid med de tre temaene dokumenteres gjennom at studentene leverer refleksjonsnotater, framdriftsrapporter og en plan for implementering i eget programområde/fag. Dette ender opp i en kort prosjektplan som leveres til eksamen i tillegg til en muntlig presentasjon av anvendt fagstoff. Prosjektplanen er innspill i egen virksomhet for å styrke innsatsen knyttet til entreprenøriell læring ved egen institusjon.

Målgruppe

Lærere i naturbuksemner. Kursets overordnet læringsmål er å styrke lærernes kompetanse; kunnskaper, ferdigheter og holdninger i entreprenøriell læring innen naturbruksemner. Et effektmål er å øke elevenes læringsresultat og framtidige entreprenørielle faglige- og/eller næringsmessige kompetanse innen framtidige arbeidsområder.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Kurset gjennomføres med en blanding av forelesninger over teori, filmsnutter, øvelser og jobbing med reelle utviklingsprosjekt. Første samling går over tre dager, andre og tredje samling varer en og en halv dag.

Studentene tilegner seg teori, jobber individuelt gjennom hele kurset med eget prosjekt, inkluderer elevene i arbeidet mellom samlingene og jobber i nettverksgrupper sammen med andre lærere som har lignende utviklingsprosjekt. I perioden mellom samlingene legges det opp til erfaringsutveksling (digitalt eller fysisk) og læring i nettverksgruppene.

Samlingsdatoer:

Uke 39:  29. – 30. september 2016 (2 dager)   Birka folkhögskola
    Uke 44: 31. oktober – 2. november 2016 (3 dager)  Birka folkhögskola
    Uke 3:  16. – 17. januar 2017 (2 dager)   Birka folkhögskola

Det knyttes ingen kostnader til studiet.

Emne SP 2016
    ENT8010, Entreprenøriell læring for lærere i naturbruksemner 7.5 7.5