Ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett, 30 stp

21.04.2015
    Dekan, LÆR

2015/2016

Studiet har primært fokus på ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett (FPI) i et trener- og utøverperspektiv. Studiet skal stimulere til å jobbe selvstendig og kritisk til idrettsfaglige problemstillinger, og det gis mulighet for å spesialisere seg i selvvalgt fordypningsidrett.

Studiet består av 3 emner:

Emnene i studiene kan tas som frittstående emner eller som ett semesters studier.

Idrett årsstudium eller Kroppsøving årsstudium.

Studenten

Det legges vekt på en akademisk og forskningsbasert undervisning, og studiet er preget av både en teoretisk og praktisk tilnærming av fagområdene. Studenten stimuleres til å jobbe selvstendig og kritisk til idrettsfaglige problemstillinger generelt, og i valgt fordypningsidrett.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på HiNT sine nettsider.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensors rolle som oppgavekonsulent og utarbeidelse av sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av en gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsavklaring (ved studiestart), midtevaluering og sluttevaluering. Rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt.

Videre studier

Studiet kan søkes innpasset i faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag, eller studiet kan inngå i en fri bachelorgrad. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet. Faglærerutdanning eller fri bachelor gir grunnlag for opptak til masterstudiet i kroppsøving ved HiNT.

Studiet medfører følgende spesielle kostnader:
    Deltagelse i ekskursjoner og transportkostnader når undervisning skjer utenfor campus Røstad.

Emne SP 2015
    KIF310, Bevegelsesanalyse 10 10