Ferdighets- og prestasjonsutvikling i idrett, deltid, 30 stp

Development of top-level skills in Sports, 30 Credits

2016/2017

Studiet er lokalisert til Meråker og er et deltidsstudie, tilrettelagt for toppidrettsutøvere - primært innen langrenn og andre utholdenhetsidretter.

KUNNSKAP

FERDIGHETER

GENERELL KOMPETANSE
    Studenten

Arbeidet med studiet vil i stor utstrekning innebære spesialisert virksomhet fra emneområdet langrenn. Vitenskapsbaserte basisemner fra bevegelseslære og biomekanikk, fysiologi, sosiologi og psykologi vil utdype det praktiske lærestoffet. Utviklings- og fornyingsoppgaver vil være en viktig del av trenerfunksjonen. Studenten skal møte metodiske, pedagogiske og faglige utfordringer knyttet til utviklingsarbeid i langrenn. De ulike emnene vil inneholde varierte arbeidsformer, alt fra teoretiske gjennomganger, video/dataanalyse, prosjekt, testing og praktisk orienterte treningsøkter. Generelt legges det stor vekt på studentaktive læringsformer og bruk av IKT.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner på Nord universitet sine nettsider.

Det gjennomføres både ekstern og intern evaluering av studiet. Den eksterne evalueringen gjennomføres av sensor i form av sensors rolle som oppgavekonsulent og utarbeidelse av sensorrapport etter eksamener. Den interne evalueringen utføres av en gruppe bestående av studenter og faglærere. Evalueringen omfatter forventningsavklaring (ved studiestart), midtevaluering og sluttevaluering. Rapport fra evaluering oversendes studieleder. Studieevalueringene er et sentralt grunnlag i utvikling av studiet generelt og studiekvaliteten spesielt.

Videre studier

Studiet kan inngå som en del av en selvvalgt bachelorgrad, og kan være grunnlag for masterstudier i kroppsøving ved Nord universitet. Det kan også være grunnlag for videre studier i idrett/kroppsøving ved andre høgskoler/universitet. Studiet kan også tas som en selvstendig enhet.

Ferdighet og prestasjonsutvikling i idrett, krever studieavgift/skolepenger. Studieavgiften dekker tilgang til styrkerom, haller, og andre anlegg i tillegg - samt at den dekker daglig treningsoppfølging og oppfølging på to samlinger. En del transport til trening, samt tilgang til video og datautstyr nødvendig for teknikktrening og teknikkanalyse, inngår også. Avgiften er samlet kr 32000,- i 2016/2017.

Emne SP 2016
    FPI550, Trenerpraksis 5 x5