HR og lønnsarbeid, årsstudium - FU kull 2016 vår

25.10.2016
    Dekan, NSN

2014/2015

Humankapitalen omtales ofte som virksomhetens viktigste ressurs. Studiet i HR («human relations») og lønnsarbeid (60sp) har som mål å sette studentene i stand til å ivareta humankapitalen på en best mulig måte; bl.a. basert på de rammebetingelsene som lov- og regelverk setter, samt kunnskap om hvilke "knapper en kan trykke på" for å få individer og grupper til å utnytte sitt potensial til virksomhetens beste. Studiet gir en kompetanseplattform for å integrere faglig relevant teori og metoder i arbeidssituasjonen eller i videre studier.

Målgruppe

Studiet retter seg mot personer som allerede er aktive i arbeidslivet, og som arbeider med eller ønsker å arbeide med fagområdet HR og lønnsarbeid.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Etter fullført studium skal studenten ha oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:

Studiet er lagt opp med en kombinasjon av nettbaserte forelesninger, individuelt arbeid og gruppearbeid. Nord Universitet legger - i samarbeid med Folkeuniversitetet - stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Dette innebærer bl.a. tett kontakt mellom studenter og faglærere, samt jevnlige tilbakemeldinger og vurderinger av den enkelte student.

Studentenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal vurderes. Det benyttes varierte vurderingsformer tilpasset hvert enkelt emne.

Nord Universitet arbeider kontinuerlig med kvalitetsforbedring av studiene. I dette arbeidet samarbeider Nord universitet og Folkeuniversitetet tett med studentene: ved at studentene deltar i evaluering av såvel de enkelte emner som studiet som helhet. Evaluering i hvert enkelt emne skal skje ved; 1. oppstart av et emne: forventningsavklaring mellom foreleser og studenter, 2. evaluering midtveis i semesteret, 3. sluttevaluering.

Videre studier

Studiet kan innpasses som del av en bachelorutdanning innen økonomi ved Nord universitet.

For semestrene vår og høst 2017 skal det velges et valgemne på 7,5 studiepoeng i tillegg til det obligatoriske emnet. Aktuelle valgemner er satt opp i en egen studiemodell lengre bak i denne studieplanen.

Emne SP 2016
    ØKO125FU, Praktisk økonomi 7.5 7.5