Innovasjon og entreprenørskap, årsstudium FU

25.10.2016
    Dekan, NSN

2016/2017

Nye forretningsområder, bedrifter og måter å jobbe på er viktig for utviklingen av vårt samfunn. Det eksisterende må utfordres og nye muligheter og løsninger utvikles.

Årsstudiet i innovasjon og entreprenørskap gir en innføring i fagområdet. Studiet viser hvordan økonomisk-administrative fag og prosjektarbeid kombineres for få til gode innovasjonsprosesser og utvikle entreprenørskap.

Målgruppe

Studiet retter seg mot personer som allerede er aktive i arbeidslivet, og som arbeider med eller ønsker å arbeide med,  innovasjon og entreprenørskap.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Kunnskap:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:

Studiet er lagt opp med en kombinasjon av nettbaserte forelesninger, individuelt arbeid og gruppearbeid. Nord universitet legger - i samarbeid med Folkeuniversitetet - stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Dette innebærer bl.a. tett kontakt mellom studenter og faglærere, samt jevnlige tilbakemeldinger og vurderinger av den enkelte student.

Studentenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal vurderes. Det benyttes varierte vurderingsformer tilpasset hvert enkelt emne.

Nord universitet arbeider kontinuerlig med kvalitetsforbedring av studiene. I dette arbeidet samarbeider Nord universitet og Folkeuniversitetet tett med studentene: ved at studentene deltar i evaluering av såvel de enkelte emner som studiet som helhet. Evaluering i hvert enkelt emne skal skje ved; 1. oppstart av et emne: forventningsavklaring mellom foreleser og studenter, 2. evaluering midtveis i semesteret, 3. sluttevaluering.

Semester- og kopinoravgift betales direkte til Nord, utover det henvises det til Folkeuniversitetet.

For semestrene høst 2016 og vår 2018 skal det velges et valgemne på 7,5 studiepoeng i tillegg til det obligatoriske emnet. Aktuelle valgemner er satt opp i en egen studiemodell lengre bak i denne studieplanen.

Emne SP 2016
    ØKO125FU, Praktisk økonomi 7.5 7.5