Kommunal økonomi og ledelse, årsstudium

Public Administration, 60 Credits

2016/2017

Offentlig sektor står overfor store utfordringer som krever kompetente ansatte. I framtida vil du finne mange spennende arbeidsoppgaver innen offentlig forvaltning. Ønsker du å jobbe i offentlig sektor, og vil styrke din faglige kompetanse innenfor aktuelle fagområder, er dette studiet noe for deg.
    Studiet i kommunal økonomi og ledelse har som formål å gi yrkesutdanning som kvalifiserer til krevende stillinger på saksbehandler- og ledernivå i offentlig forvaltning: kommune eller stat.
    Studiet i kommunal økonomi og ledelse skal gi studentene en grunnleggende innsikt i - og kunnskap om - offentlig forvaltning, kommunal tjenesteyting, økonomi og ledelse. Videre skal studiet utvikle studentenes evner til å formulere, strukturere og analysere beslutningsproblemer i sektoren. Gjennom dette vil vi utvikle den enkelte students dyktighet til problemløsning både på selvstendig grunnlag og i samarbeid med andre. Studiet skal også gi helhetsforståelse for de oppgaver og problemløsninger som særpreger offentlig sektor.

Kunnskap

Studenten skal kunne gjøre rede for

Ferdigheter

Studenten skal kunne

Studenten skal være i stand til

Studiet er samlingsbasert med åtte dagers samlinger over to uker, to i høstsemesteret og to i vårsemesteret. (NB: Første samling er ni dager). Samlingene er lagt opp som en kombinasjon av undervisning, gruppearbeid og øvinger. Nord universitet  legger stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Dette forutsetter i praksis at studentene må delta på samlingene.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studenten må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet  sine nettsider.

Kvalifikasjon/vitnemål

Årsstudiet kan kombineres med en rekke andre studier med sikte på å oppnå en bachelorgrad, innen for eksempel Kommunal økonomi og ledelse. Studiet kan inngå som en del i grunnlaget for opptak til mastergrad, for eksempel Master of Public Administration (MPA).

Det knyttes ingen kostnader til studiet med unntak av semester- og kopinoravgift.

Emne SP 2016
    KOM201, Statsvitenskap 15 X15