Bachelor i kommunal økonomi og ledelse

Public Economics and Administration, Bachelor's Programme

22.12.2016
    Dekan, NSN

2017/2018

Offentlig sektor står overfor store utfordringer som krever kompetente ansatte. I framtida vil du finne mange spennende arbeidsoppgaver innen offentlig forvaltning og tilgrensede områder. Ønsker du å jobbe i offentlig sektor, og vil styrke din faglige kompetanse innenfor aktuelle fagområder, er dette studiet noe for deg.

Kommunal økonomi og ledelse, bachelorgradsstudium har som formål å gi en omfattende yrkesutdanning som kvalifiserer til krevende stillinger på saksbehandler- og ledernivå i offentlig forvaltning og tilgrensende områder som frivillige organisasjoner.

Studiet i kommunal økonomi og ledelse skal gi studentene en grunnleggende innsikt i - og kunnskap om offentlig forvaltning, tjenesteyting i offentlig sektor med vekt på kommunal sektor, samt økonomi og ledelse og styring. Videre skal studiet utvikle studentenes evner til å formulere, strukturere og analysere beslutningsproblemer i sektoren. Gjennom dette vil vi utvikle den enkelte students dyktighet til problemløsning både på selvstendig grunnlag og i samarbeid med andre. Studiet skal også gi helhetsforståelse for de oppgaver og problemløsninger som særpreger offentlig sektor.

Når studiet er fullført skal kandidaten ha oppnådd følgende læringsutbytte

Kunnskap

Ferdigheter

Oppbygning og sammensetning

Studiet er tverrfaglig, og bygger på økonomi, statsvitenskap, personalledelse og offentlig rett som basisfag. Normal oppbygging etter første semester er at studentene tar personalledelse og økonomistyring i andre semester, statsvitenskap og kommunaløkonomi i tredje semester, regional utvikling , behovsanalyse og forhandlingspsykologi i fjerde semester, offentlig rett og metode i femte semester, og digitaliseringsstrategi og prosjektledelse sammen med bacheloroppgaven i siste semester. Studenter som ønsker å få innpasset studiepoeng fra tidligere studier bes kontakte studieadministrasjonen for bistand til å sette opp en individuell utdanningsplan.

Studiet er i hovedsak samlingsbasert. Samlingene er lagt opp som en kombinasjon av undervisning, gruppearbeid og øvinger. Nord universitet legger stor vekt på å få til et godt læringsmiljø for studentene. Studentene forventes å delta på samlingene.

Det benyttes varierte vurderingsformer tilpasset hvert enkelt fag. Vurdering av hjemmebasert problemløsning, casestudier og lignende vil være aktuelle vurderingsformer i tillegg til tradisjonelle avsluttende skriftlige og muntlige skoleeksamener.

Det forutsettes at studentene disponerer egen pc, og selv dekker kostnader til dette.

Internasjonalisering

Nord universitet legger til rette for at du, som student, kan ta inntil ett år av studiet som utvekslingsstudent. Semester nr. fire og deler av siste semester er tilpasset for utenlandsopphold, slik at emner som tilbys disse semestrene kan erstattes av andre emner som er faglig relevante. Ta kontakt med internasjonal koordinator og / eller studieveileder for nærmere informasjon.

Studiet evalueres to ganger per studieår ved emneundersøkelser og studieprogramansvarlig. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.

Videre studier

Graden kvalifiserer til opptak for flere mastergradsstudier ved Fakultet for samfunnsvitenskap i Nord universitet, ta kontakt med studieveileder for nærmere informasjon.

Det knyttes ingen kostnader til studiet med unntak av semester- og kopinoravgift og pensumlitteratur.

Endringer i studiemodellen kan forekomme. Pensum godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2017
    EX153S, Dannelsessemester 30 30