Kompetanseheving innen barne- og ungdomsarbeid 3, 15 stp

Dekan, LÆR

2016/2017

Kompetanseheving innen barne- og ungdomsarbeid (KIBU) 3 -

I studiet I dette emnet lærer studenten om barn og unge med spesielle behov,  spesialpedagogiske prinsipper og  sentralt lov- og planverk for skole og barnehage.
    Videre tar emnet opp tema omkring barn og unge i sorg og krise. Emnet tar også opp pedagogisk bruk av IKT/digitale verktøy.

KIBU-studiene er et samarbeid mellom Fagakademiet og Nord universitet, og høstsemesteret 2016 planlegges samlinger i hhv. Bergen og Trondheim (avhengig av søkertall).

Målgruppe

Målgruppen er alle som arbeider i nær tilknytning til barn og unge uavhengig av arbeidssted og som ønsker å formalisere sin kunnskap og kompetanse. Studiet er spesielt tilrettelagt for de som arbeider i SFO, barnehager, fritidsklubber og skoler, eller som på annen måte har nærkontakt med barn og unge i sitt daglige virke. Den overordnede målsettingen med studiet er å styrke deltakernes kompetanse i barne- og ungdomsarbeid.

Se beskrivelse av læringsutbytter i emneplan for emnet KOM300NT - Spesialpedagogikk og pedagogiske tiltak

Nett- og samlingsbasert undervisning, gruppeoppgaver, dialog og diskusjon. Obligatoriske arbeidkrav, se emneplan for emnet KOM300NT - Spesialpedagogikk og pedagogiske tiltak.

Kvalifikasjon/vitnemål

Studenteme får utskrevet karakterutskrift ved fullføring

Evaluering av studiets innhold, arbeidsformer og pensum foregår ved slutten av hvert semester.

Studieavgift på 14400,- (inkl. semesteravgift)

Emne SP 2016
    KOM300NT, Spesialpedagogikk og pedagogiske tiltak 15 15