Kultur og helse, 7,5 stp

Dekan, HEL

2015/2016

7.5 studiepoeng

Studiet Kultur og helse gir kunnskap om kunst og kultur som kilde til opplevelser samt kompetanse på hvordan kunst- og kulturuttrykk kan anvendes systematisk i helse- og omsorgsfaglig arbeid.  Det forebyggende og rehabiliterende perspektiv er i fokus og anvendelse av menneskets egne ressurser vil stå sentralt. Studiet vektlegger utvikling av handlingskompetanse i ulike kunst- og kulturuttrykk innenfor eldreomsorg, demensomsorg og psykisk helsearbeid på individ-, gruppe- og systemnivå.

Målgruppe

Helsepersonell innen eldreomsorg, ledere, sykepleiere, vernepleiere, leger og andre. Kulturfaglig ansatte i kommuner eller andre sektorer.

Generell studiekompetanse eller opptak etter vurdering av realkompetanse. Klinisk og/eller kulturfaglig praksis av minimum 1 års varighet er ønskelig.

Oppbygning og sammensetning

Samlingsbasert, 3 samlinger à 3 dager (3 + 3 + 3), samt 1 dag individuell praktisk eksamen.

Emne SP 2017
    KHE510, Kultur og helse 7.5 7.5