Mat og helse 1, 30 stp

02.01.2017
    Dekan, LÆR

2016/2017

Mat og helse 1 kan inngå som del av grunnskolelærerutdanningen 1 - 7 eller grunnskolelærerutdanningen 5 - 10.

Det kan også være videreutdanningsstudium for lærere på ulike nivå i skoleverket, og for andre som arbeider for en helsefremmende og sykdomsforebyggende livsstil.

Studieenheten gir et godt grunnlag for undervisning i mat og helse i grunnskolen.

Det kreves godkjent politiattest.

Praksis

Studenter som går 4. studieår i grunnskolelærerutdanning, skal ha veiledet praksis i samsvar med fagplan for praksisopplæring. Andre studenter skal gjennomføre tilsvarende praksisrelatert arbeid.

Arbeidsformen i studiet skal gi kjennskap til og erfaringer med tilsvarende arbeidsformer i grunnskolen. Gjennom de ulike arbeidsformene vil studentene få erfaringer med forskjellige måter å tilrettelegge fagstoffet på. Sentrale arbeidsformer i emnet er individuelt arbeid, gruppearbeid, forelesninger, selvstudium og praktisk kjøkkenarbeid. Studiet støttes med veiledning individuelt og i grupper, og bruk av studiestøtteprogrammet Fronter.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet sine nettsider.

Materialkostnader på ca kr 1000,- må påregnes i løpet av studiet.

Det er mulig å velge mellom to studieretninger; Mat og helse 1, 30 stp, for 1.-7. trinn og Mat og helse 1, 30 stp, for 5.-10. trinn.

Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2018
    Mat og helse 1, 30 stp, for 1.-7. trinn 30