Nord Universitet

Nord Universitet

Mat og helse 1, 30 stp

Food and health 1, 30 Credits

Fakta

  • Dato for godkjenning

    02.01.2017
    Dekan, LÆR

  • Gjelder for studenter tatt opp studieåret

    2016/2017

  • Studiepoeng

    60 studiepoeng

    Innledning

    Mat og helse 1 kan inngå som del av grunnskolelærerutdanningen 1 - 7 eller grunnskolelærerutdanningen 5 - 10.

    Det kan også være videreutdanningsstudium for lærere på ulike nivå i skoleverket, og for andre som arbeider for en helsefremmende og sykdomsforebyggende livsstil.

    Studieenheten gir et godt grunnlag for undervisning i mat og helse i grunnskolen.

     

    Opptakskrav og rangering

    Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

    Det kreves godkjent politiattest.   

    Praksis

    Studenter som går 4. studieår i grunnskolelærerutdanning, skal ha veiledet praksis i samsvar med fagplan for praksisopplæring. Andre studenter skal gjennomføre tilsvarende praksisrelatert arbeid.

    Arbeids-, lærings- og vurderingsformer

    Arbeidsformen i studiet skal gi kjennskap til og erfaringer med tilsvarende arbeidsformer i grunnskolen. Gjennom de ulike arbeidsformene vil studentene få erfaringer med forskjellige måter å tilrettelegge fagstoffet på. Sentrale arbeidsformer i emnet er individuelt arbeid, gruppearbeid, forelesninger, selvstudium og praktisk kjøkkenarbeid. Studiet støttes med veiledning individuelt og i grupper, og bruk av studiestøtteprogrammet Fronter.

    Tekniske og andre forutsetninger

    Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet sine nettsider.

    Kostnader

    Materialkostnader på ca kr 1000,- må påregnes i løpet av studiet.

     

    Studiemodell

    Det er mulig å velge mellom to studieretninger; Mat og helse 1, 30 stp, for 1.-7. trinn og Mat og helse 1, 30 stp, for 5.-10. trinn.

    Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

    Emne SP 2018
    Vår
    Mat og helse 1, 30 stp, for 1.-7. trinn 30
    GLB341, Mat og helse 1 for 1.-7. trinn 30 30
    Mat og helse 1, 30 stp, for 5.-10. trinn 30
    GLU351, Mat og helse 1 for 5.-10. trinn 30 30
    Sum studiepoeng 60 120