Med joik som utgangspunkt, 15 stp

11.01.2017
    Dekan, LÆR

2017/2018

Den sørsamiske kulturen er en viktig del av regionens og nasjonens felles kulturarv. Den sørsamiske musikken - joiken - utgjør derfor en naturlig del av det kulturelle mangfoldet.

Som annen tradisjonskunnskap har joiken fram til nå i stor grad blitt videreført gjennom muntlig overlevering mellom generasjoner. Vi lever i et samfunn der hele verden finns innen rekkevidde, og der påvirkningen fra en global mediekultur er sterk. Om vi i tillegg ønsker å beholde en lokal identitet i våre kulturelle uttrykk kreves det bevisste valg fra vår side. Dette studietilbudet kan være et viktig bidrag i den hensikt.

Studiet er samlingsbasert med 5 samlinger á to dager i løpet av studieåret. Alle samlinger er lagt til UiT, Tromsø, studieåret 2017/18.

Studiet henvender seg til

Studiet skal bidra til

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord sine nettsider.

Kvalifikasjon/vitnemål

I tillegg til den realkompetansen studiet gir, som videreutdanning blant annet, kan det settes inn i disse sammenhengene:

Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2017
    JOI500, Med joik som utgangspunkt 15 x15