Musikkbasert miljøbehandling 7,5 studiepoeng

Dekan, HEL

2016/2017

7.5 studiepoeng

Behovet for å ta i bruk miljøtiltak med musikk som del av behandlingen i eldreomsorg, rusomsorg og psykisk helsevern, har vært økende. Nyere studier viser at når helse- og omsorgsarbeidere får mulighet til å bruke musikk, sang og bevegelse terapeutisk, fungerer det mot depresjon, uro og utagering i pleiesituasjoner og daglige aktiviteter hos pasienter med demens. Dette er også sentralt i et folkehelseperspektiv.

Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. Dette gjelder både som generelle miljøtiltak og som individualisert behandling. Studiet vektlegger musikk som effektivt arbeidsverktøy og skal gi trening i stemmebruk, rytmikk og dans/bevegelse. Studiet gir innføring i hvordan musikk påvirker, hjerne, kropp og følelser og hvorfor dette er særlig viktig i arbeid med mennesker med funksjonsnedsettelse og demens.

Det vil også bli gitt en innføring i betydningen av tverrfaglig samarbeid.

Målgruppe

Helsepersonell innen eldreomsorgen: ledere, sykepleiere, vernepleiere, leger - og andre

Bachelorgrad eller tilsvarende, eller opptak etter vurdering av realkompetanse.

Oppbygning og sammensetning

Samlingsbasert, 3 samlinger á 3 dager (3+3+3) samt 1 dag individuell praktisk eksamen.

Emne SP 2016
    MUB1001, Musikkbasert miljøbehandling 7.5 7.5