Naturfag 1 for 1.-7. trinn, 30 stp, videreutdanning

30.01.2015
    Dekan ved Grunnskolelærerutdanning

2015/2016

Studiet er et videreutdanningstilbud for lærere som er i jobb, og er en del av videreutdanningsprogrammet "Kompetanse for kvalitet", gjennom Utdanningsdirektoratet.

Studiet skal gi faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise naturfag på grunnskolens 1. - 7. trinn og omhandler relevante naturfagområder for disse trinnene. Det legges vekt på å utvikle bred naturfaglig kunnskap, og å utvikle kompetanse i å introdusere de yngste elevene for naturfaget. Det å kunne utvikle elevenes sansing, oppdagerglede, undring, naturglede og naturfagspråk, er en vesentlig del av denne kompetansen. Studiet er profesjonsrettet og skal gi grunnlag for å kunne bruke elevaktive læringsformer på ulike læringsarenaer.

Lærere i grunnskolen.

Kompetanse til å undervise i grunnskolen.

For læringsutbytte, se emnebeskrivelsene.

Studiet er samlingsbasert fordelt på 6 samlinger i høst- og vårsemesteret. Hver samling går over 3 dager. Mellom samlingene er det undervisning og veiledning på Lync (lyd og bilde i sanntid). Det vil bli lagt vekt på varierte arbeidsmåter, spesielt med sikte på å forberede studentene på arbeidsmåter de selv skal praktisere med egne elever. I tillegg til forelesninger vil studiet derfor bli preget av studentaktivitet, ekskursjoner, skolerettet laboratoriearbeid, gruppearbeid, individuelle oppgaver, IKT og samtaler/diskusjoner.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studenten må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på HiNT sine nettsider.

Emne SP 2015
    NFV510, Naturfag 1 for 1.-7. trinn, del 1 15 15