Regnskap II, 30 stp - FU

27.05.2015
    Dekan, NSN

2015/2016

Studiet Økonomistyring, 30 studiepoeng er en økonomiutdanning med vekt på kombinasjon av teori og praktiske øvinger med bruk av relevante IT-verktøy. Studiet er et tilbud til personer som vil øke sin kompetanse innen "kortsiktig" og "langsiktig" økonomistyring.

Deltakerne skal tilegne seg:
    - Grunnleggende forståelse for begreper - og anvendelser - innen bedriftsøkonomisk analyse
    - Grunnleggende ferdigheter innen bruk av tekstbehandling, regneark og presentasjonverktøy - med vekt på anvendelse inn mot bedriftsøkonomisk analyse og økonomistyring
    - Innsikt i både driftsregnkapets og budsjettets muligheter mht forbedring av bedriftens økonomistyring
    - Forståelse for viktigheten av langsiktig og strategisk økonomistyring: med innføring i metoder, teknikker og innfallsvinkler for å sikre langsiktigheten i bedriftens økonomistyring.

Undervisningsopplegget legges av den enkelte FU-avdeling i samråd med HiNT. Denne beslutningen inkluderer bl.a. hvilke(t) semester emnene gjennomføres i, omfang av forelesninger og evt. andre undervisningsaktiviteter.

Videre studier

Studiet er et tilbud til personer som ønsker å styrke sin kompetanse innenfor økonomistyring.

Studiet kan inngå som del av en bachelorgrad i regnskap eller økonomi og administrasjon.

Hvert av emnene kan gjennomføres enten høst eller vår.

Emne SP 2015
    ØKO213FU, Økonomisk styring 1 15 7.57.5