Offentlig administrasjon og ledelse, årsstudium - FU

27.05.2015
    Dekan, NSN

2015/2016

Studiet er et tilbud til personer som ønsker å etablere en bedre innsikt i ledelse under forhold med stadige og tildels store endringer, slik vi ser det i offentlig sektor.

Mål for studiet

Studiet tar sikte på å gi kandidatene solide kunnskaper, ferdigheter og innsikt i ulike sider ved; Ledelse, slik som virksomhetsledelse, personalledelse og endringsledelse; Økonomi, slik som økonomisk styring, nasjonaløkonomi og økonomisk politikk; Prosjektarbeid og prosjektledelse; IT som verktøy for styring og effektivisering. Teori i kombinasjon med anvendelse på praktiske problemstillinger skal gjøre kandidatene i stand til å ivareta viktige lederoppgaver i framtida. Studiet skal sette studentene bedre i stand til dette på følgende måte:
    - vurdere og forstå hva som virker inn på samspillet mellom
    enkeltindivider, samfunn og organisasjon.
    - administrere og lede en organisasjon.
    - iverksette analyser, observasjoner og strategier for å bedre,
    forandre og øke organisasjonens effektivitet.

Innhold

Studiet er inndelt i større og mindre enheter avhengig av arbeidsmengden etter et normert heltidsstudium på 60 studiepoeng pr. år. Lokal gjennomføring kan avtales for deltid eller heltid. Halvparten av studiet omfatter organisasjons- og ledelsesfag. Den andre halvparten består av økonomifag og IT som ledelsesverktøy.

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Undervisningen er lagt opp i samarbeid mellom HiNT og lokale arrangører ved Folkeuniversitetet. Studiet har samme innhold og pensum som det ordinære studieopplegget ved HiNT, men det er et alternativt undervisningsopplegg med undervisning og øvinger. Studieopplegget er under kontinuerlig vurdering, og studentene må være forberedt på endringer. Dette gjelder spesielt faglitteraturen, og endelig pensum kunngjøres når hvert enkelt fag starter.

Videre studier

Studiet i offentlig administrasjon og ledelse kan inngå med 60 studiepoeng i en bachelorgrad, som forutsetter i alt 180 studiepoeng.

Studiet Master of Public Administration vil være en mulighet for de som ønsker å kunne gå ennå dypere inn i ledelsesutfordringene knyttet til offentlig sektor. Masterstudiet tilbys i et samarbeid mellom HiNT, HiST og CBS.

Hvert emne kan gjennomføres enten høst eller vår.

Emne SP 2015
    OAL130FU, Økonomisk styring 24 1212