Psykisk helse i barnehagen, 10 stp, videreutdanning

Mental health in the kindergarten

2016/2017

Dette studiet har blitt til i et samarbeid mellom Nord universitet, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP) ved Sykehuset i Levanger og Oppvekstprogrammet i Nord-Trøndelag. Studiet er finansiert av Oppvekstprogrammet og gis som et tilbud fra Barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet (Trøndelag).

Målgruppen er alle ansatte i barnehage, og målsettingen er at deltagerne skal få bedre kunnskap om barns psykiske helse og barenhagen som helsefremmende arena.

Ansatte i barnehager.

Deltakere som ikke har generell studiekompetanse eller realkompetanse kan gjennomføre studiet og få kursbevis.

Ved stor søkning vil søkere hvor to eller flere søkere kommer fra samme barnehage bli prioritert.

Søkere skal legge ved bekreftelse fra arbeidsgiver på at søknad skal sendes.

Etter fullført studiet skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:

Studenten:

- skal ha god kunnskap om barnehagen som helsefremmende arena for barns psykiske helse

- skal ha god kunnskap om hvordan å oppdage barn i risiko i barnehagen

- skal ha gode ferdigheter i å kommunisere med barn, foresatte og eksterne samarbeidspartnere

- skal ha gode ferdigheter i å legge rette for de barna som trenger hjelp

Oppbygning og sammensetning

Se nærmere beskrivelse i emneplanen og studiets nettside.

Det forutsettes at studentene disponerer egen PC. Studentene må bruke læringsplattformen Fronter aktivt underveis i studiet.

Studieavgifter m.v. dekkes av Oppvekstprogrammet Nord-Trøndelag. Kostnader til vikarer, reise, litteratur o.l. avklares mellom den enkelte student og arbeidsgiver. Studenter utenfor Nord-Trøndelag vil bli avkrevd en studieavgift på kr 2 000,-

Emne SP 2016
    PSYB900, Psykisk helse i barnehagen 10 10