Sørsamisk 2 / Åarjelsaemien 2, 30 stp

10.02.2017
    Dekan, LÆR

2017/2018

Et folks språk er et grunnleggende fundament for egen kultur og en primær faktor for tilhørighet og selvforståelse. Det er den viktigste formidler av tanker, ideer, skikker og tradisjoner fra en generasjon til neste.

Faget sørsamisk ved Høgskolen i Nord-Trøndelag er organisert som to studieenheter, Sørsamisk 1 og Sørsamisk 2, hver med et omfang på 30 studiepoeng. Sørsamisk 2 er en forlengelse av Sørsamisk 1 og tar sikte på en videreføring og utdyping av sentrale studieemner.
    Studiet kan inngå som valgfri del av lærerutdanning eller i en bachelorgrad. Den kan også være videreutdanning i flere sammenhenger.

Språkstudiene er tenkt som sentralt innslag i en framtidig sørsamisk lærerutdanning, og med vekt på sørsamisk som morsmålsstudium. Undervisningsspråket vil primært bli sørsamisk, og alle skriftlige arbeider og oppgaver skal leveres på sørsamisk.

Sørsamisk 1 eller tilsvarende.

Pensum på emnene godkjennes og publiseres for hvert semester.

Emne SP 2017
    SØR140, Sørsamisk 2 / Åarjelsaemien 2 30 x30