Spesialpedagogikk 1, 30 stp, samlingsbasert

15.02.2016
    Dekan, LÆR

2016/2017

Spesialpedagogikk 1 er et samlingsbasert heltidsstudium over ett semester.

For å starte på emnet kreves bestått førskolelærer- eller barnehagelærerutdanning, bestått allmennlærer- eller grunnskolelærerutdanning, bestått de fire første studieår av 5-årig desentralisert grunnskolelærerutdanning. Praktisk-pedagogisk utdanning eller relevant tre-årig høgskoleutdanning godkjennes også.

Det kreves godkjent politiattest.

Studiet omfattes av Skikkethetsvurdering etter Lov om universiteter og høgskoler § 4-10. Universitetet skal vurdere om den enkelte student er skikket for yrket. Denne skikkethetsvurderingen foregår gjennom hele studiet.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studentene må selv dekke kostnader til dette. Se gjeldende kravspesifikasjoner under «IT-tjenester» på Nord universitet sine nettsider.

Kvalifikasjon/vitnemål

Spesialpedagogikk1 kan inngå som første del av årsenhet i spesialpedagogikk. Årsenhet spesialpedagogikk kan innpasses som del av masterstudiet i spesialpedagogikk ved NTNU.

Videre studier

Det er mulig å velge mellom to studieretninger; Spesialpedagogikk 1 for 1.-7. trinn, samlingsbasert, og Spesialpedagogikk 1 for 5.-10. trinn, samlingsbasert.

Emne SP 2016
    Spesialpedagogikk 1, 30 stp, samlingsbasert, for 1.-7. trinn 30