Utforskende arbeid med naturfag og matematikk i barnehagen, 30 stp

18.03.2016
    Dekan, LÆR

2016/2017

Dette videreutdanningskurset skal bidra til å styrke studentenes kunnskaper, ferdigheter og didaktiske kompetanse i naturfag og matematikk, og gjennom det utvikle det pedagogiske arbeidet på disse feltene i barnehagen. Studiet søker å stimulere til en helhetlig tenking og gjøre studentene i stand til å støtte og utfordre barn i både planlagte læringsaktiviteter og mer spontane læringssituasjoner i naturfag og matematikk.

Studiet vil legge vekt på utforskende arbeidsmåter, og naturens vekslinger gjennom de ulike årstidene.

Målgruppe

Barnehagelærere/førskolelærere og annet pedagogisk personell ansatt i barnehagen.

For å starte på emnet kreves gjennomført barnehage- eller førskolelærerutdanning. Da studiet legger opp til arbeidskrav som involverer utprøving og utviklingsarbeid i barnehage, må studentene være ansatt i barnehage i studieperioden.

Kunnskap

Ferdigheter

Studenten

Emnet er organisert med tre todagers samlinger hvert semester. I tillegg er det nettbaserte undervisningsøkter en fast dag hver uke gjennom begge semestrene. Det er obligatorisk deltakelse i all undervisning. Arbeidsformene varierer mellom forelesning, gruppearbeid, feltarbeid, annet praktisk arbeid og presentasjon og refleksjon over studentenes utprøving av oppgaver i barnehagen. Studentene vil arbeide i nettverksgrupper som er tilknyttet en veileder fra universitetet.
    Studentene skal gjennomføre oppgaver og utviklingsarbeid i barnehage og det er derfor nødvendig at studentene har tilknytning til en barnehage i studietiden.

Det forutsettes at studentene disponerer egen bærbar PC. Ved behov for digital kommunikasjon i studiet, inngår webkamera og hodetelefoner som del av standard tilbehør. Studenten må selv dekke kostnader til dette.

Noe kostnader må påregnes til ekskursjoner i nærområdet ved campus. Inntil kr. 1000,-

Emne SP 2016
    UAB500, Utforskende arbeid med naturfag og matematikk i barnehagen 30 30